Weekend de Constelații Familiale cu Aurel și Ioana Iulia Mocanu, 19-20 Dec 2015

Sharing is caring 🙂
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on Reddit

Vă invităm cu drag să participați la un weekend de

Constelații Familiale

București, 19-20 decembrie 2015

Facilitatori: 

     Aurel N. A. Mocanu                                    și                                 Ioana-Iulia Mocanu 

AurelNAMocanu1

IoanaIulia3

Constelatiile Familiale sunt o metoda de lucru extraordinar de profunda, fondata de germanul Bert Hellinger in urma cu peste 20 de ani. Aceasta metoda fenomenologica de munca sistemica s-a raspandit foarte repede in intreaga lume ( fiind una dintre metodele psihoterapeutice cu cea mai rapida raspandire din secolul XX) si inca evolueaza creativ in toate colturile lumii la ora actuala, avand aplicatii numeroase in zona problematicilor vindecarii holistice, politicii, psihoterapiei, afacerilor, mediului etc.

Prin constelatiile familiale clasice putem da o voce si un mod de a se exprima sufletului nostru si celui al familiei noastre, aducand in fata noastra intr-un aranjament spatial intuitiv de persoane situatia cu care dorim sa lucram – asa cum o percepem noi initial.

Apoi, prin asa numita „perceptie de reprezentare” ( un fenomen inca neelucidat intru totul, dar pe care cercetatorii au cautat a-l explica prin teoria campurilor morfogenetice, cea a neuronilor oglinda si cea a campului stiutor ( The Knowing Field- termen propus de Albrecht Mahr ) – si care are loc de fiecare data cand se aseaza o constelatie) , sentimentele adanci de iubire, suferinta si loialitate intru acestea din sistemul nostru familial ies la suprafata prin intermediul trairilor reprezentantilor, astfel noi putand deveni mai constienti de o serie de adevaruri profunde ale fiintei noastre si ale familiei noastre- fie ea cea de origine ori cea actuala- intemeiata de noi.

Ceea ce se arata deseori in cadrul acestui proces de multe ori foarte plin de incarcatura emotionala este faptul ca, dintr-un loc adanc si de cele mai multe ori inconstient din noi insine, alegem, din iubire oarba si din nevoia profunda de a apartine, sa repetam durerile, greutatile si destinele dificile ale unor membri ai familiilor noastre, care sunt uitati sau „exclusi” din amintirea si din inimile celor aflati in viata: bunici si strabunici morti in razboaie, victime ale unor accidente sau crime, copilasi morti la nastere, victimele terorii comuniste sau persoane care au gresit major altora, etc. Iar istoriile familiilor noastre sunt pline de astfel de situatii. Un articol pe care l-am scris pe tema traumei transgenerationale a Romaniei puteti citi la adresa de web: http://www.nierika.ro/?p=400 .

Alte cateva ganduri despre constelatiile familiale pe care le-am pus cap la cap acum vreo trei ani intr-un mic articol puteti citi la adresa de web : http://www.nierika.ro/?p=159 .

Prin metoda constelatiilor familiale se pot aduce la lumina aceste incurcaturi sistemice, care in vietile noastre se manifesta prin sentimentul ca nu traim propria viata, prin neasumarea propriului destin, dependente, violenta, incapacitate de a avea relatii importante pozitive, situatii dificile aparent imposibil de deblocat, boli fizice sau psihice, accidente repetate, etc.

Dar, de indata ce reusim sa vedem durerea si dificultatea la sursa ei si sa ne inclinam cu respect in fata celor ce au fost inaintea noastra si au trecut prin aceste greutati, dandu-le un loc in amintirea si in inima noastra, putem sa ne reluam locul pe care Viata ni l-a daruit, pasind in puterea noastra cu binecuvantarea strabunilor si sustinerea lor.

Astfel, nu numai ca noi insine suntem eliberati de poverile si suferintele care nu ne apartin, ci acestea nu mai sunt transmise mai departe generatiilor viitoare- copiilor si nepotilor nostri.

Deseori, dorinta de a nu transmite si copiilor nostri dificulatile pe care le-am purtat noi da un imbold puternic pentru a cauta vindecarea personala. Iar, dupa cum spune Cornelia Nicola, „vindecarea straluceste ca o stea care isi raspandeste lumina in toate directiile: catre generatiile trecute, cele viitoare dar si in prezent”. Se spune ca, daca reusim sa aducem vindecare si aliniere in noi insine, sapte generatii inainte si sapte generatii inapoi primesc si ele vindecare. Deseori, acest proces necesita un interval mai indelungat de timp. Si, fiecare pas are importanta sa.

Totusi, niciun set de explicatii teoretice sau enumerari de situatii cu potential de interes pentru aceasta munca uimitoare nu tine loc de experienta de a participa la o constelatie familiala.

Cu adevarat, gasesc ca a participa la o constelatie familiala in calitate de reprezentant, client ori facilitator e un mare dar intru constientizare, compasiune, vindecare, intelegere, regasire de sine si acceptare- a noastra si a altora. Cumva, largim experienta noastra de a fi umani prin pasirea in locul altora ca reprezentanti, si, paradoxal, facand loc in inima noastra pentru ceilalti, nu numai pe ei ii primim cu mai multa compasiune, intelegere, acceptare, iubire, ci, odata reveniti la noi insine, gasim ca avem mai mult loc, compasiune, intelegere si apreciere si pentru propria noastra persoana, intr-un alt fel decat pana atunci.

Astfel, se poate naste din nou sau consolida minunarea in fata vietii, bucuria de a fi vii si recunostinta pentru acest dar care e viata noastra.

O viata e mult !” , dupa cum spune Bert Hellinger.

Cu adevarat, a ne trai viata de pe locul nostru poate fi ceva minunat !

Va invităm sa explorăm impreuna această posibilitate.

Va asteptăm cu drag !

                                                                              Aurel N. A. Mocanu și Ioana Iulia Mocanu

Despre facilitatorii acestui weekend:

Aurel N. A. Mocanu este psiholog si trainer acreditat, are ca pasiune vindecarea holistica si traditionala/samanica , si a studiat constelatiile familiale ca ritual si ceremonie cu Cornelia Nicola Nita ( Germania) si constelatiile familiale clasice si de trauma cu Barbara Morgan ( Marea Britanie), participand si la evenimente conduse de Bert Hellinger si Sophie Hellinger ( 2009 ), Joy Manne ( Constelații Conceptuale și Voice Dialogue)  si Franz Ruppert ( 2010 ).

In zona vindecarii traumei transgenerationale si personale Aurel a lucrat si cu Sandra Ingerman si Howard G. Charing- din perspectiva samanica, si cu Dr. Anie Kalayjian – iertare, peacemaking si reconciliere si Ruby Gibson- arheologie somatica.

Mai multe despre Aurel puteti citi la adresa de web:

http://aurelmocanu.ro/?page_id=2

Ioana-Iulia Mocanu are la bază o experiență pedagogică de aproape 20 de ani în învățământ finalizată cu gradul 1 didactic, urmată de ani de studii psihologice și de dezvoltare personală în domeniul extinderii conștiinței, lucrului în spațiul adânc al sufletului, vindecării holistice și lucrului cu energia, rugăciunii și artei. Deasemeni, ea are o conexiune profundă cu plantele vindecătoare locale și cu spațiul visului.

Ioana Iulia este absolventă a Școlii Populare de Artă -secția Pictură, psiholog, formator acreditat, consilier pentru dezvoltare personală și actualmente în formare în Analiză Tranzacțională, iar în zona de Constelații a urmat trainingul oferit în România din 2009 până acum de Cornelia Nicola, de la care a deprins lucrul cu Constelațiile-Ritual și Constelațiile-Ceremonie, și trainingul Barbarei Morgan- în Constelații Familiale clasice și de traumă.

În câmpul traumei transgeneraționale și lucrului corporal Ioana-Iulia a învățat și de la Ruby Gibson ( Arheologie somatică), iar în zona șamanică-intuitivă a parcurs traininguri și ateliere de dezvoltare personală cu Howard G. Charing, Barbara Gramlich, Carlos Sauer și Nikolay Oorzhak.

Ea este pasionată de casele și gospodăriile ecologice, de flori și plante de leac, de pictură și de minunatele lucruri pe care le coase cu o dăruire și un talent plin de suflet.

Ioana-Iulia îmbină în munca ei de constelații o forță uriașă cu o blândețe pe măsură și cu o răbdare cumva ca a pământului. Iar darul ei e pe măsura provocărilor și suferințelor de care a avut parte.

Programul weekendului este :

Sambata  10:00- 18:00 cu pauza de pranz si pauze de confort

Duminică  10:00- 18:00 cu pauza de pranz si pauze de confort

Investitia dvs : 350 lei.

Relatii si inscrieri:aurelmocanu@yahoo.com

Numarul de locuri este limitat .

Locatia va fi comunicata celor inscrisi.

Lecturi recomandate:

Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea constelatiilor familiale

Sharing is caring 🙂
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on Reddit