“Umbre catre lumina”: scenariul de viata al familiei si mesajele transgenerationale– folosind abordarile din AT si constelatii sistemice, 28 Feb-1Martie, Bucuresti

Sharing is caring 🙂
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on Reddit

CAT-B (Clubul de Analiza Tranzactionala – Bucuresti)

CATB logo
va invita in perioada 28 februarie – 1 martie 2015, la workshopul

“Umbre catre lumina”:

scenariul de viata al familiei si mesajele transgenerationale

– folosind abordarile din AT si constelatii sistemice

Cursul este facilitat de Alexandra Piotrowska MSc , PTSTA-P
AlPi
Alexandra Piotrowska lucreaza ca psihoterapeut in practica privata, in Londra si este trainer in Oxford (UK), Polonia si Romania. A studiat metoda constelatiilor sistemice la CISSIS in Londra si ISCA in Germania (la International Intensive in Bernried).
Prezentarea cursului:
Workshopul va va oferi multe oportunitati de a va explora mesajele din scenariul familiei  si de a lua parte la exercitii care sa va aprofundeze intelegerea rezonantei temelor scenariului familiei, in scenariul personal.
In aceste doua zile ne vom concentra pe solutionarea unor probleme reale de viata, folosind tehnicile contractarii si a interogarii bazate pe interviu.
Iata cateva exemple:
–          lucrul cu genograma familiei voastre
–          ce sunt mesajele din scenariul transgenerational
–          triunghiul fundamental: mama-tata-copil
–          constelatia rolurilor de viata: familia de origine-stramosii, familia actuala, cariera.
Structura cursului:
In prima parte a workshopului ne vom uita la teoriile AT referitoare la deciziile de scenariu, in special injonctiunile nonverbale (McNeel, Noriega, Winford) si revelatiile constelatiilor de la Hellinger, Ruppert, Schneider.
In a doua parte a workshopului vom aplica aceste teorii pentru a explora cum putem sa ne eliberam povestea noastra de scenariului familiei.
Participantii care doresc sa fie clienti sunt rugati sa aduca propriile lor teme in discutie.
Participantii care sunt observatori sunt rugati sa foloseasca toate modalitatile de perceptie si sa participe in constelatiile celorlalti.
Despre constelatiile sistemice:
O constelatie este o tehnica inovativa pentru a trasa harta patternurilor conexiunilor dintr-un sistem familial si intre sisteme, intr-un mod destul de simplu pentru a revela pulsiunile si interdictiile inconstiente. Prin aducerea acestor dinamici ascunse la lumina, a acestor procese inconstiente, putem face ajustari care sa fie benefice pentru intreg sistemul familiei.
Munca de constelatii nu este doar sistemica – combina, de asemenea, practici somatice si pe cele de gasire a solutiilor. Neobisnuit, revelatiile pe care le avem in urma constelatiilor nu sunt mediate intelectual, “de la gat in sus”, ci prin simtirea sensului cuprinzator al situatiei in care ne aflam. Central folosirii constelatiilor este aplicarea practica a inteligentei intuitive, a inteligentei emotionale si colective.
O premiza de baza a tehnicii constelatiilor este abordarea fenomenologica. Aceasta metoda aduce la viata felul in care se dezvolta injonctiunile intr-o familie, astfel incat afecteaza scenariul personal al fiecarui membru, ceea ce Philippa Lubbock descria ca:
O oportunitate ca adevarul sa iasa la suprafata dintr-o sursa de informatii care nu mai este influentata de sistemul nostru de credinte sau de povestile care ni s-au spus, ci prin experienta pe care o simtim in corpul nostru.” (2001. p. 23)
Mai multe informatii despre cursurile oferite de CAT-B pot fi gasite la:
 
Cui se adreseaza?
Cursul se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de dezvoltarea personala si profesionala, indiferent de nivelul de cunostere al metodei analizei tranzactionale sau de formarea profesionala. Este recomandat celor care lucreaza in domenii precum: psihologie, medicina, asistenta sociala, resurse umane, pedagogie.
 
Orele de formare sunt recunoscute de ARAT si EATA si conteaza ca ore de formare pentru obtinerea dreptului de practica de la Colegiul Psihologilor din Romania.
 
Cursul ofera oportunitatea psihoterapeutilor AT din Romania sa cunoasca un formator nou, cu care pot semna contracte de supervizare, inclusiv pentru examenul de CTA.
 
Durata seminarului : sambata: 9.30 – 18.00 cu pauza de masa;
                                    duminica: 9.30 – 18.00 cu pauza de masa.
 
Pretul: 290 RON
 
Locatia va fi comunicata ulterior celor care se inscriu.
Pentru inscriere si mai multe informatii va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa: ClubulAT@yahoo.com
Sharing is caring 🙂
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on Reddit