Program dedicat practicanților șamanici

Sharing is caring 🙂
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on Reddit

TRAINING DE 1 AN PENTRU PRACTICANŢI:
VINDECAREA ŞAMANICĂ ŞI RECUPERAREA SUFLETULUI

ROMÂNIA, 2013

 

Introducere
Acest curs va fi ţinut pe durata a patru weekend-uri în Bucureşti şi a unui modul rezidenţial de cinci zile în natură. Acesta este un Program avansat de Training pentru Practicanţi, al 17-lea de la înfiinţare.

Acest training este de ajutor practicanţilor holistici care doresc să îşi dezvolte şi să îşi extindă cunoştinţele prin practici şamanice clasice de vindecare. Este de asemenea potrivit pentru cei ce doresc să lucreze ca şi practicanţi şamanici pentru a-i ajuta pe ceilalţi.
Howard G. Charing a iniţiat aceasta formă de training pentru practicanţii şamanismului în 1994, iar de atunci mulţi dintre participanţii la programele sale de instruire lucrează cu succes cu aceste metode de vindecare şamanică în practicile lor de vindecare.
Domeniile pe care le tratăm la acest curs sunt după cum urmează;
Primul an de curs va include training în:
-recuperarea sufletului
-shamanic core processing (SCP)
-lecuirea prin extracţie
-perceperea corpului ca şi energie
-crearea obiectelor de putere
-tehnici de divinaţie
-posturi de transă şamanică
-shamanic journeying ( metoda clasică a călătoriei șamanice )
-Vindecarea cu ajutorul obiectelor naturale sau a „arte-lor”
-şamanul ca şi ghid al sufletelor
-călătoria înaintea naşterii

 

Anul 1:      aprilie – octombrie 2013.


Cursul va fi compus din următoarele:

Modulul 1: Recuperarea sufletului. 26, 27, 28 aprilie 2013

Şamanul este “maestrul extazului” (Mircea Eliade). Cuvântul extaz vine din greacă – ex-stasis – ceea ce înseamnă în afara stării limitate, înguste, pe care noi o numim realitate ”normală” de veghe.
În acest weekend lucrăm cu călătoria şamanică clasică. Aceasta este una dintre cele mai profunde metode vizionare de a obţine cunoştinţe ascunse şi înţelepciune. Este o modalitate puternică de facilitare a transformării şi întăririi Sinelui.
Din perspectiva şamanică, una dintre cele două cauze principale ale bolii este pierderea puterii (sau a forţei vitale), iar cea de-a doua este „intruziunea” unei forţe exterioare invazive în câmpul nostru energetic.
Recuperarea forţei vitale este practica ce restabileşte sau recuperează forţa vitală pierdută. Recuperarea sufletului este una dintre cele mai cunoscute şi eficiente practici în acest sens.
Pentru a înţelege cum funcţionează practicile de recuperare trebuie să privim natura multidimensională a realităţii şi să ne îndepărtăm de perspectiva secvenţială liniară. Din această perspectivă extinsă, „orice i s-a întâmplat vreodată unei persoane, în orice loc, încă se mai întâmplă undeva”. Dacă o persoană a trecut printr-un eveniment traumatizant acum zece, douăzeci, ş.a.m.d. ani, respectivul eveniment continuă să se întâmple pentru acea persoană, iar eu m-aş aventura să spun că, în anumite moduri, încă influenţează viaţa persoanei respective.
Şamanismul nu insistă asupra evenimentelor trecute; există doar acest moment vast și minunat de acum, aflat în permanentă mişcare, moment în care nu există trecut, prezent şi viitor separate unul faţă de celălalt. Un practicant al călătoriei şamanice poate să deplaseze şi să se mişte în afara timpului liniar, pentru a merge în locul în care acel eveniment încărcat cu energie se întâmplă în continuare pentru individul respectiv şi pentru a găsi şi recupera forţa vitală a persoanei, ce este reţinută de acel eveniment, iar după ce acest lucru a fost îndeplinit poate începe cu adevărat vindecarea terapeutică a evenimentului şi a consecinţelor sale.
Pierderea forţei vitale este cunoscută şi ca pierdere a sufletului şi ea poate avea loc când suferim o traumă, avem un accident, trăim schimburi emoţionale intense cu o persoană iubită, dar şi la despărţirea de partener, moartea unei persoane iubite sau experienţa unei perioade de circumstanţe dificile. De obicei atunci când suferim o traumă severă, o parte din natura noastră vitală ne părăseşte, pentru ca noi să putem supravieţui la ceea ce ni se întâmplă. Este o modalitate prin care corpul şi conştiinţa pot supravieţui traumelor severe. Problemele apar atunci când partea sau fragmentul de suflet nu se întorc. Este posibil să nu vrea să se întoarcă, dar şi să nu poată, din cauza naturii traumei.
Există o serie de simptome ale pierderii sufletului, de exemplu atunci când oamenii simt că observă viaţa din exterior în loc să se angajeze şi să se implice din plin. Alte simptome uzuale sunt atunci când oamenii simt că sunt “aerieni” majoritatea timpului, nefiind cu adevărat prezenţi. Alte simptome care indică o posibilă pierdere a sufletului sunt problemele legate de viaţă, cum ar fi frica generalizată sau neputinţa de a avea încredere în oameni. De asemenea, am aflat că depresia severă poate fi un simptom al pierderii sufletului, la fel ca şi o boală cronică. Acest lucru are legătură directă cu Puterea. În viziunea şamanică asupra lumii, puterea şi menţinerea sănătăţii merg mână în mână; dacă corpul este plin de putere nu mai rămâne loc pentru boli sau afecţiuni, care sunt adesea privite ca forţe invazive.
O diferenţă dintre Recuperarea Sufletului şi unele dintre sistemele psihologice vestice moderne este aceea că Recuperarea Sufletului se concentrează asupra întoarcerii şi integrării forţei vitale pierdute, în loc să se concentreze asupra traumei iniţiale ca atare. Din punctul meu de vedere Recuperarea Sufletului şi terapia funcţionează foarte bine împreună, cea mai bună combinaţie fiind recuperarea forţei vitale pierdute, urmată de terapie, pentru a ajuta persoana afectată la lucrul cu propriile sentimente şi energii emoţionale eliberate, care pot fi foarte incomode, chiar crude pentru individ. Această eliberare şi, în continuare, trăirea emoţiilor reprezintă o parte fundamentală a întregului proces de vindecare, lucru care nu poate fi îndeajuns de bine subliniat.
Acest proces de vindecare duce la ceea ce eu numesc uniunea forţei vitale, când persoana respectivă poate să meargă înainte în viaţă fără a fi ancorată în trecut şi să ducă o viaţă plină de creativitate şi productivitate.
Recuperarea sufletului va fi o componentă semnificativă a cursului de Vindecare Şamanică. Participanţii vor învăţa Recuperarea Sufletului şi tehnici profunde pentru a-i ajuta şi susţine pe ceilalţi în ceea ce este cunoscut ca „viaţa după Recuperarea Sufletului”.
Modulul 2: Shamanic Core Processing. 31 mai, 1 şi 2 iunie 2013.

Shamanic Core Processing este o metodă dezvoltată pentru practicanţii care îi susţin pe oameni să obţină o înţelegere profundă a problemelor şi întrebărilor din viaţa lor şi să găsească modalităţi de a le aborda şi rezolva. Este o modalitate de a-i ajut ape oameni să se folosească de propria lor putere, să descopere resursele ascunse şi să îşi aprofundeze legătura cu sursele hranei spirituale.
Participanţii la curs vor primi un training extins în această metodă, care este o punte între metodele de terapie tradiţionale şi cele moderne.
Modulul 3: Lecuirea prin extracţie. 12, 13, 14 iulie 2013.

Această parte se adresează bolii ca „forţă externă invazivă” în câmpul energetic uman. (vezi secţiunea Recuperarea Sufletului).
Participanţii vor învăţa tehnici care să îi ajute să „vadă” sau să perceapă intruziunile externe în câmpul energetic al unei persoane şi să le extragă fără niciun pericol. Înseamnă revigorarea puterii de vindecare înnăscute a persoanei, restabilirea integrităţii şi energiei în partea vindecată a corpului.
Modulul 4: Moartea ca aliat. 30, 31 august, 1 septembrie 2013.

Şamanul ca şi ghid al sufletelor
Din perspectiva şamanică există un voal foarte subţire între ceea ce noi numim viaţă şi moarte. Viaţa este un continuum care nu se încheie în momentul morţii. Unul dintre cele mai importante roluri ale şamanului este acela de a asista fie oamenii care sunt pe moarte, fie sufletele celor care au murit, în a face călătoria înspre locul în care mergem după moarte. Aceasta se numeşte muncă psihopompă (conducere a sufletelor).
În şamanism moartea şi naşterea se află într-o strânsă legătură. Unul dintre rolurile şamanului este acela de moaşă pentru cei care mor, pentru a asista, ghida sau îndruma sufletul sau esenţa muribundului către uniunea de după viaţă. Aceasta este munca Psihopompului, conducătorul sufletelor.
În societatea noastră există o imensă frică de moarte şi redeschiderea interesului pentru acest tip de muncă ar putea oferi liniştire celor care sunt pe moarte şi celor dragi lor.
Participanţii la curs vor învăţa cum să se descurce cu problemele legate de moarte şi de a muri, din perspectiva şamanului. La acest curs vom explora locurile în care persoana se duce după moarte, pentru a ajuta la finalizarea lucrurilor care nu au fost duse la bun sfârşit şi pentru a o ajuta pe persoana respectivă să facă tranziţia către lumea de dincolo.
Modulul 5: Rezidenţial intensiv de 5 zile. 4 – 8 Octombrie 2013.

În timpul acestei săptămâni rezidenţiale ne vom concentra intens asupra transpunerii într-o formă unitară şi congruentă a practicilor din weekend-urile anterioare. Astfel participanţii vor câştiga încredere şi usurinţă în aceste practici de vindecare. În plus:
Călătoria înaintea naşterii

Nivelul de energie al tuturor fiinţelor depinde de trei factori fundamentali:
Cantitatea de energie cu care au fost înzestrate,
Modul în care energia a fost folosită de la naştere,
Şi modul în care ea este folosită în prezent.

Carlos Castaneda

Există o învăţătură care spune că 80% din energia noastră este blocată în obişnuinţă şi şabloanele rigide ce provin din condiţionările generaţionale, sociale şi ale istoriei noastre personale. Restul de 20% constituie liberul nostru arbitru. Marile învăţături ale Roţii Leacului constau în luminarea unui drum care să ne ghideze către eliberarea acestor şabloane rigide şi adicţii care, odată desprinse, generează un rezervor de energie care poate fi folosit cognitiv şi cu intenţie conştientă. Acesta este adevăratul liber arbitru şi libertatea – atunci când nu mai trăim visele parentale sau culturale, ci când cu adevărat ne trăim propriul vis.

Scopul fundamental al acestui corp de practici este libertatea. Libertatea are implicaţii puternice. Una dintre acestea este faptul că oamenii trebuie să caute şi să îmbrăţişeze schimbarea în mod intenţionat. Nu este un lucru uşor să îmbrăţişezi schimbarea şi astfel să descui structurile rigide moştenite, dar avem în noi calităţi magice înnăscute care ne ajută pe calea către libertate.
Participanţii vor învăţa şi experimenta călătoria lor individuală dinaintea naşterii şi vor dobândi o înţelegere profundă a felului în care această călătorie le-a schimbat şi influenţat vieţile. Participanţii vor învăţa, de asemenea, cum să conducă o şedinţă cu clienţii folosindu-se de aceste practici.
„Mesa” vindecătorului
În această parte vom lucra cu modalităţile şi mijloacele de utilizare a obiectelor naturale pentru a crea şi dezvolta propria „mesa” de vindecare. „Mesa”, care în spaniolă înseamnă „masă” şi „loc înalt”, este creată de şamanii tradiţionali pentru a aduce armonie şi echilibru clientului lor. Mesa este o reprezentare a cosmosului, atât cu părţile sale pozitive, cât şi cu cele negative, ambele interacţionând pentru a crea echilibrul. Mesa reprezintă un fel de a crea un timp şi spaţiu sacru pentru ca întreaga fiinţă să se focalizeze asupra rezultatului dorit împreună cu forţele spirituale. Am putea spune că este o afirmaţie tri-dimensională! Prin intermediul rugăciunilor şi a stabilirii verbale a intenţiei într-o stare de înaltă concentrare, o persoană poate influenţa desfăşurarea evenimentelor „realităţii”.
Posturi de transă şamanică

Posturile de Transă sunt o cale de acces la altă realitate, aceea care până acum a fost experimentată doar prin mit şi în lumea viselor. În timpul acestui program de training, participanţii vor accesa acel loc al viziunii personale şi vor experimenta manifestările unora dintre cele mai antice mituri atât ale tradiţiilor occidentale, cât şi ale altora. Aceste Posturi de Transă vă vor permite să participaţi la modul de viaţă sacru al şamanilor şi înţelepţilor din antichitate.
Participanţii la curs vor primi training pentru diferite posturi de vindecare. Acestea pot fi folosite pentru propria persoană şi pentru ceilalţi.
Corpul din vis al şamanului

Mulţi indigeni privesc această lume nu ca pe o „lume adevărată”, ci mai degrabă ca pe o reflecţie, o imagine, o umbră a adevăratelor lumi – cunoscute ca Lumi ale Spiritelor.
Învăţăturile spun că noi suntem cu toţii (şi, prin extensie, tot ceea ce ne înconjoară) câmpuri energetice şi doar simţurile noastre sunt cele care ne dau iluzia lumii fizice. Dacă înţelegem faptul că realitatea fizică pe care o percepem nu este decât descrierea de la simţurile noastre fizice, atunci există un mare potenţial de a ne deplasa dincolo de descriere, în spaţiul sacru.
Acest program va include muncă semnificativă cu stările non-ordinare de conştienţă şi de percepţie. Vom lucra cu tehnici şi practici precum „visarea”, „văzutul fără ochi”, urmărirea cu atenţia, manevrări ale atenţiei care ne vor ajuta să devenim conştienţi de potenţialul nostru înnăscut pentru stările înalte de conştienţă. Vom avea parte şi de revelarea “celuilalt”, pentru a avea o punte de la cotidian către lumea spiritelor (în termeni moderni numită şi „subconştient”) şi înapoi.

 

 

Ceremonia focului
Focul este elementul transformării, fiecare ceremonie care invocă puterea elementară a focului fiind o oportunitate de a elibera şi transforma şabloanele şi convingerile personale care nu ne mai servesc. Este o ceremonie de reînnoire personală şi de împuternicire a propriului vostru vis.
La ceremonia focului ce va avea loc în ultima seară participanţii vor putea onora, elibera şi transforma „săgeata lor întunecată” – şabloanele şi credinţele debilitante care ne ţin înapoi, şi vor recunoaşte şi aduce putere pentru „săgeata lor luminoasă” – întruchiparea puterilor lor creatoare, oferind-ne apoi visul vieţii forţelor spirituale care ne hrănesc.

 

 

Toţi participanţii primesc un Certificat la finalul Programului de Training.

LOCAŢII:
Vor fi anunțate cât de curând.
Supervizare/ Certificare

Există un program de Certificare a Competenţei pentru participanţii care doresc să ducă această muncă mai departe după finalizarea programului de training. Mai multe detalii pot fi obţinute prin înscriere.
Howard G. Charing

Câteva cuvinte despre călătoria mea.

Mă simt foarte privilegiat să fac această muncă. Sunt norocos că mă pot întâlni şi lucra, împreună cu grupurile pe care le aduc, cu nişte şamani şi vindecători extraordinari din Anzi, jungla amazoniană şi Filipine. Îmi face deosebită plăcere să asist cum oamenii devin mai împuterniciţi şi se implică în viaţă cu mai multă creativitate, energie şi bucurie datorită corpului de practici şamanice. Fac această muncă cu 100% dedicaţie şi pasiune. S-au întâmplat foarte multe de când am „intrat” în lumea şamanismului acum aproape 30 de ani, în urma unui accident sever (prabusirea unui lift) care mi-a provocat răni grave şi o experienţă în preajma morţii. Şamanismul mi-a schimbat viaţa , iar cunoaşterea şi înţelepciunea popoarelor antice şi indigene reprezintă fără îndoială aurul alchimic pe care şi oamenii din societatea occidentală modernă îl pot aduce în vieţile lor cotidiene pentru a fi transformaţi, pentru ca şi ei să poată participa activ la magia faptului de a fi viu pe această frumoasă planetă. Ca în orice domeniu, călătoria transformatoare începe cu voi înşivă.
Sunt co-autorul best-seller-ului „Shaman – spiritul plantelor” (Editura Elena Francisc Publishing, Bucureşti, 2007) şi al cărţii „Viziunile Ayahuasca ale lui Pablo Amaringo” (Inner Traditions SUA, 2011).

 
Training pentru Practicanţi Şamanici
Câteva dintre comentariile participanţilor la editiile trecute
Pentru mine acest curs a fost plin de cunoaştere şi dezvoltare. Am o mai mare înţelegere de sine şi a ceea ce pot oferi altor oameni. Mulţumesc.
Plec de la acest curs îmbogăţit cu o încredere mai viscerală în mine însămi, încurajat şi cu mai multe metode de lucru. Puterea lucrului cu oamenii într-un grup mă uimeşte întotdeauna şi mă surprinde prin bogăţia lecţiilor primite. Mulţumiri şi îmbrăţişări.

Înainte de acest curs aveam o viziune despre ce înseamnă să fii un practicant şamanic. La terminarea cursului am intrat în acea viziune.

Am venit să învăţ tehnici pentru ajutorarea celorlalţi şi mi-am dat seama că acest lucru era imposibil de făcut dintr-un loc în care îmi lipsea puterea personală. Poate suna ca un clişeu, dar mi s-a schimbat viaţa. Am învăţat să înfrunt inamicul “omului puternic”…Frica! Mulţumesc, viaţa mea este mai bogată!

Doar câştig, fără chin!

What an amazing two years

Cu recunoştinţă…pentru inspiraţia, înţelepciunea şi învăţăturile tale.

A fost cea mai bună alegere, o inspiraţie! Fie ca drumul meu să continue mult timp!

 

Sharing is caring 🙂
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on Reddit