www.nierika.ro

www.nierika.ro            
Mesaje private Mesaje private
Carlos Castaneda : semne de intrebare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.nierika.ro -> RESURSE : CARTI , WEBSITE-uri etc
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Aurel

Data inscrierii: 08/Feb/2007

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 6:54 pm    Titlul subiectului: Carlos Castaneda : semne de intrebare Raspunde cu citat (quote)

Am fost si eu ( si inca mai sunt ), ca multi altii, fascinat de lumea din cartile lui Carlos Castaneda .....in acest topic va propun sa postam cel putin linkuri spre articole nu neaparat apologetice despre el ....cat realiste....
si incep cu vreo doua :

http://www.poezie.ro/index.php/essay/199513/index.html

http://www.phantasma.ro/caiete/caiete/caiete8/25.html

Ultima modificare efectuata de catre Aurel la Dum Mar 25, 2007 9:27 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
ally

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 9:10 pm    Titlul subiectului: Castaneda Raspunde cu citat (quote)

In Romania sunt deja mai multe situri despre nagualism si cred ca si grupuri de Castanedieni ; cautand pe net am dat peste unele din ele :
http://nagualism.3x.ro/
http://castaneda.home.ro/
Mi se pare ca e ceva comercial in tot jargonul asta din cartile lui Castaneda , prea misterios-secretos , prea mare pericol mi se pare ca pandeste la tot pasul .
Cel putin pe ultimele nici nu am reusit sa le citesc !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Aurel

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 9:25 pm    Titlul subiectului: articol despre Carlos Castaneda Raspunde cu citat (quote)

Cred ca acesta este un articol foarte relevant pentru topic ; l-am copy-pastuit de la

http://www.phantasma.ro/caiete/caiete/caiete8/12.html

Si de fapt acolo mai sunt multe alte articole extrem de bine documentate pe tema "Castaneda" ; nu cred ca are sens sa le copii pe toate aici , dar merita sa le cititi direct la sursa .
Daca autoarea sau site-ul www.phantasma.ro gasesc ca nu ar trebui sa postez acest articol ( si/sau alte articole de pe site-ul www.phantasma.ro ) aici , ii rog sa semnaleze acest lucru si voi sterge acest mesaj .

autor :Ioana Bursan

Samanismul si epoca New Age

articol preluat de la :http://www.phantasma.ro/caiete/caiete/caiete8/12.html

Don Juan e un povestitor

Am atasat maestrului lui Castaneda apelativul de "vrajitor" fiindca este tradu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
greywolf

Data inscrierii: 12/Mai/2007

MesajTrimis: Sam Mai 12, 2007 5:38 pm    Titlul subiectului: Carlos Castaneda. Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,sa inteleg deci ca e un mincinos elaborat si in mare parte credibil Carlos Castaneda ? Ca la urma urmei cam la aceasta concluzie se ajunge citind articolele indicate de voi aici - foarte bine documentate dupa parerea mea; sincer, eu cred ca nu are foarte mare importanta daca intamplarile relatate de el sunt reale sau doar imaginate sau pastisate din alte scrieri si personaje .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Aurel

MesajTrimis: Sam Mai 19, 2007 3:24 pm    Titlul subiectului: Graywolf Raspunde cu citat (quote)

Salutare ,
personal , am ajuns sa cred ca pretentiile stiintifice/antropologice/non-fiction ale lui Carlos Castaneda sunt nefondate ; am descoperit si faptul ca si-a ....modificat biografia -lucru pe care unii l'ar cataloga drept minciuna ; in plus ,unii experti in etnobotanica au criticat descrierile pe care el le aduce folosirii unor plante sacre . Totusi , continui sa apreciez profund unele pasaje din cartile sale , umorul lui , profunzimea si arta cu care a exprimat unele adevaruri
Ceea ce ma amuza este convingerea neclintita cu care unele situri si carti abunda de toltec-isme si nagual-isme ....facand referire la CC ca la un fel de guru infailibil -ceea ce el nu este .
Sus
karmapolice

Data inscrierii: 14/Noi/2008

MesajTrimis: Vin Noi 14, 2008 1:51 pm    Titlul subiectului: CC's recap Raspunde cu citat (quote)

"personal , am ajuns sa cred ca pretentiile stiintifice/antropologice/non-fiction ale lui Carlos Castaneda sunt nefondate ; am descoperit si faptul ca si-a ....modificat biografia -lucru pe care unii l'ar cataloga drept minciuna "
ce nu inteleg io este daca tot e nefondat CC in viziunea ta, de ce ii folosesti tehnicile?Recap asa cum o descrii tu este o PROASTA intelegere a tehnicii pe care ai luat-o din cartile lui CC. Si nu, sub forma asta NU exista si in alte traditii-ea exista dar complet diferita si ca intentie si ca tehnica per se. IN ceea ce priveste chestia cu modificare biografiei, tu nu i-ai citit toate cartile, nu?Despre art of stalking nu ai auzit, sau nu ai inteles?nu-i nimic o sa scriu eu un articol curind pe blogul meu.Twisted Evil

"Make yourself free from self at one stroke!
Like a sword be without trace of soft iron;
Like a steel mirror, scour off all rust with contrition-Rumi"
Sus
Aurel

MesajTrimis: Mar Dec 02, 2008 3:54 pm    Titlul subiectului: Recapitulare Raspunde cu citat (quote)

Salutare , KP !
Recapitularea , asa cum o descriu eu cf amintirilor Laughing pe care le am din cartile lui Castaneda /Taisha Abelar/ Florinda Donner-Grau , este o metoda frumoasa de reintregire energetica . Nu am predat recapitulare si nici nu intentionez sa fac asta ci cel mult o pomenesc en passant, iar daca tu ai un articol mai bun sau daca vrei sa scrii un articol despre recapitulare , be my guest . Si , daca tii sau organizezi vreun curs interesant , deasemeni te invit sa postezi si aici informatiile de interes.
Altminteri....
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.nierika.ro -> RESURSE : CARTI , WEBSITE-uri etc Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Új lap - 1